Estateplanning

Notaris Hermus is gecerticifeerd lid van de vereniging van estateplanners in het notariaat (EPN-notaris.nl) en vindt het een eer om met u mee te denken om een zorgvuldig opgebouwd vermogen fiscaal vriendelijk – maar wel op een wijze waarbij u en de kinderen zich goed voelen – aan de kinderen over te dragen.

De keuzetestamenten, waarbij de kracht van vruchtgebruik, maar ook de wettelijke verdeling het vermogen van de langstlevende kunnen uithollen en dus een lage erfbelastingschuld doen ontstaan bij het overlijden van de laatste, zijn hierbij het paradepaardje. Zij kunnen uitlopen in een turboverdeling, waarbij niet alleen het erfdeel van de kinderen belast wordt met vruchtgebruik, maar zelfs wordt door gedeeld door het hele vermogen dat aan waardestijging bloot staat op naam van de kinderen te stellen. Een mooie oplossing ook voor het geval uw vermogen wordt getoetst bij de zorgwetgeving. Schenkingen op papier en belastingvrije legaten voor de kleinkinderen mogen daarbij niet ontbreken. Hoe lager het vermogen hoe minder bijdrage aan de zorg en belastingdienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s