Testamentcheckdag – vrijdag 13 november 2020

Vrijdag 13 november 2020 vanaf 11:00 – een persoonlijke gratis “on-line” meeting van een half uur met Hermus Notaris Son.

U geeft u via: “contact” door dat u graag een on-line gesprek wilt hebben met ons. We nemen dan contact met u op en plannen met u die dag een online gesprek van een half uur in: belastingbesparen door kleinkindlegaten en een keuzetestament met renteclausules en een mogelijke keuze de woning door te schuiven naar de kinderen in verband met zorgwetgeving.

Weet u wat er in uw testament staat vastgelegd? Soms is het al jaren oud en profiteert u onvoldoende van belastingbesparende mogelijkheden. Weet u zeker dat uw testament nog aansluit bij de wensen die u nu heeft? Spelen er gevoeligheden rond uw testament die u graag bespreekbaar zou maken, maar waarvan u niet weet hoe u dat kunt aanpakken? Op vrijdag 13 november 2020 organiseert EPN, als onderdeel van de Dag van de Erfenis,  de Testamentcheckdag.

Tijdens deze dag kunt u gratis via Skype (Microsoft Teams) in gesprek met Hermus Notaris Son over uw wens voor een testament en om een bestaand (oud) testament gratis te laten controleren of om u te laten adviseren hoe u een gevoelige kwestie kunt aanpakken en daarmee te zijner tijd ‘gedoe’ kunt voorkomen. Hieronder leest u meer informatie. Ook kunt u direct een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij via info@notarissonenbreugel.nl de EPN  notaris bij u in de buurt.

Waarom een testamentencheck?

Wellicht herkent u het: u bent jaren geleden getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u samen met uw partner een woning gekocht en heeft u toen meteen een testament op laten maken. Maar weet u precies wat er in uw testament staat? Weet u bijvoorbeeld wat er gebeurt met uw vermogen na uw overlijden? Weet u wie de voogdij en het bewind over uw kinderen krijgt? Wie heeft u aangewezen als executeur? En wat gebeurt er met uw bedrijf? Het erfrecht en de Successiewet zijn onlangs veranderd. Ook het huwelijksvermogensrecht is splinternieuw! Voor fusiegezinnen hebben we een speciale oplossing bij Hermus Notaris. En belastingbesparende maatregelen zijn voor iedereen welkom!

Misschien weet u alle antwoorden op bovengenoemde vragen, maar speelt er een kwestie die gevoelig ligt en die u eigenlijk wat voor u uit schuift. Maar is het wel verstandig om te wachten tot het testament daadwerkelijk op tafel komt? Misschien klaart een goed gesprek met een juridisch deskundige en communicatief vaardige notaris de lucht wel en blijkt het niet nodig dat u zich soms toch wat zorgen maakt.

Het leven verandert snel. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u gescheiden en hertrouwd, heeft u een andere woning gekocht of is uw hobby uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw testament. Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u juist op die momenten uw situatie en uw testament controleert. U wilt immers niet dat uw erfgenamen later voor vervelende verrassingen komen te staan. Investeer in de toekomst en zorg ervoor dat u er zeker van bent dat uw testament bij u past en actueel is.

Voor wie is de Testamentcheckdag?

Van jong tot oud en van alleenstaand tot gehuwd: de Testamentcheckdag is dé dag om uw testament te laten controleren, of om de vragen die u heeft bespreekbaar te maken, ongeacht uw situatie. Iedereen is van harte welkom bij Hermus Notaris Son, dè EPN notaris in uw buurt om het testament door te nemen. Samen besteden we ook aandacht aan de keuze voor een executeur. En heeft u geen testament? Ook dan bent u van harte welkom om advies in te winnen.

Corona-maatregelen

Ieder kantoor heeft zijn eigen werkwijze rondom de Testamentcheckdag. Wilt u meedoen aan de Testamentcheckdag? Neem dan voorafgaand contact op met info@notarissonenbreugel.nl. U krijgt dan een link toegezonden met een on-line vergadertijdstip via Skype (Microsoft Teams) U kunt de link aantikken en hebt geen bijzonder programma nodig. U klikt gewoon op: deelnemen en komt dan in verbinding met ons kantoor. Op het voorgestelde tijdstip laten we u toe tot het on-line gesprek met u. Eventueel kunt u de huidige oude testamenten tevoren al even inscannen en mailen naar: info@notarissonenbreugel.nl

Over de Testamentcheckdag

De Testamentcheckdag is onderdeel van de Dag van de Erfenis, een samenwerkingsverband tussen de vFAS, VMN en EPN. EPN leden zijn kundige (kandidaat)-notarissen die gespecialiseerd zijn in estate planning: een moeilijk woord voor fiscaal vriendelijke vermogensoverheveling. Zij helpen u bij het maken van de juiste keuzes, die altijd zijn afgestemd op uw situatie en wensen. EPN leden kijken verder en zorgen ervoor dat uw zaken goed én slim worden geregeld. VMN-leden zijn notaris-mediators. Anders dan de naam doet vermoeden richten zij zich niet alleen op het oplossen van conflicten, maar juist ook op het voorkomen daarvan. Door het voeren van een goed gesprek en door de uitkomsten daarvan vervolgens goed vast te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s